Maak niet dezelfde fout die Gordon Brown heeft meegemaakt




Met de goudprijs wil het voorlopig maar niet lukken. De goudmarkt lijkt wel vastgepind te zitten rond het niveau van 1280 dollar per troy ounce, elke poging om blijvend door de kaap van 1300 dollar te breken is tot dusver mislukt. Dat werkt heel wat beleggers aardig op de zenuwen, ze dreigen de moed te verliezen met als gevolg dat ze hun posities in het goud willen afbouwen. Verkopen, met andere woorden.

Daarmee zouden ze dezelfde fout maken die Gordon Brown ooit heeft meegemaakt en waar deze week de 20ste verjaardag van werd gevierd. Voor zover er natuurlijk sprake kan zijn van het vieren van fouten. Veel lezers van deze blog zullen ze zich ongetwijfeld afvragen wie die Gordon Brown in hemels naam was. Na al die jaren is de naam van deze man misschien enigszins in de vergeethoek geraakt.

Het betreft een Brits minister die 20 jaar geleden een groot deel van de Britse goudvoorraden aan een bodemprijs verkocht, een stommiteit die weinigen hem zullen nadoen. Dominic Frisby, auteur van het boek ‘Bitcoin: the Future of Money?’, verkocht 56% van de goudvoorraden van zijn land aan 275 dollar per troy ounce. Dat is maar liefst 1000 dollar onder het huidige prijsniveau. Er is dus wel degelijk sprake van een flater van formaat.

Die flater heeft de Britse schatkist de aardige som van bijna 13 miljard dollar gekost. Het betrof namelijk een hoeveelheid van 401 ton goud, waar de totale voorraad op dat moment 720 ton bedroeg. De bodem voor de goudprijs die toen werd opgetekend, staat bekend als “Brown’s bottom”. Was is de boodschap die huidige bezitters of kandidaat-kopers van goud mogen onthouden? Geef in het geval van de edelmetalen niet te snel de moed op, vroeg of laat komt alles in orde.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.