Jim Rogers maakt van elke correctie gebruik om goud te kopen




We hoeven u Jim Rogers ongetwijfeld niet meer voor te stellen. Deze legendarisch belegger maakte naam en faam als medeoprichter van het Quantum Fund. Dit fonds richtte hij op samen met George Soros, die in de loop van de jaren eveneens is uitgegroeid tot een icoon in de beleggingswereld. De afgelopen jaren kwam Rogers vooral in het nieuws door zijn voorliefde voor grondstoffen, op de eerste plaats dus goud. Hij is van mening dat iedereen gewoon goud MOET bezitten.

En van dat standpunt wijkt hij nog altijd geen millimeter af. Jim Rogers maakt van elke correctie gebruik om goud te kopen, zo stelde hij eerder deze week in een interview met Erik Townsend van MacroVoices. Zijn grote vrees is namelijk dat Donald Trump er als Amerikaanse president zo’n potje van zal maken dat we op een regelrechte ramp afstevenen. In de visie van Rogers zullen we de ergste economische problemen sinds mensenheugnis meemaken.

De strategie van Trump is er op gericht om de VS weer groot te maken en daar heeft de president zowat alles voor veil. Dat heeft als consequentie dat hij zal afstevenen op een handelsoorlog met China en bij uitbreiding met de rest van de wereld. De boodschap is dan ook duidelijk: wees voorbereid op wat komen gaat en houd voldoende goud, zilver, platina en andere edelmetalen achter de hand.

Jim Rogers zelf maakt dus van elke correctie in de goudprijs gebruik om bij te kopen. Want de politiek van Trump zal op termijn niet alleen leiden tot een handelsoorlog op grote schaal, maar bovendien zullen de risico’s op een echte oorlog pijlsnel de hoogte inschieten. Dat betekent niet meer of niet minder dat het financieel systeem zoals we dat kennen gedoemd is om te verdwijnen, waardoor de waarde van de klassieke valuta’s onvermijdelijk zal kelderen. En in een dergelijke situatie kan de goudmarkt ontploffen, want de vraag naar edelmetalen zal door het plafond schieten.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.