Mario Draghi stelt Donald Trump verantwoordelijk voor de volgende crisis




Ze is nog niet uitgebroken, maar toch wordt nu al de zwarte piet voor de volgende crisis doorgeschoven. Onderhuids leeft dus duidelijk het besef dat we continu op de rand van de vulkaan leven en dat een nieuwe crisis stilaan onvermijdelijk wordt. En met Donald Trump heeft de wereld een zondebok gevonden die zonder veel problemen van zowat alles kan beschuldigd worden. En waarom dus ook niet van het veroorzaken van crisissen?

De eerste die een beschuldigende vinger richting de Amerikaanse president heeft uitgestoken, is Mario Draghi. De president van de Europese Centrale bank is van mening dat Trump door de deregularisering van de banksector onvermijdelijk op een crisis afstuurt. De banken zullen weer de handen vrij krijgen, aangezien het schot tussen investeringsbanken en gewone banken gesloopt zal worden.

Dat zal er toe leiden dat de banken opnieuw speculatief gedrag zullen vertonen en dat moet vroeg of laat slecht aflopen. Maar Draghi vergeet één zaak: hij wordt zelf soms wel de beheerder van het grootste hedge fund in de wereld genoemd. Want op de balans van de ECB staat momenteel het kolossale bedrag van 14.000 miljard euro. Wanneer de volgende crisis uitbreekt, zal Draghi waarschijnlijk zelf ook een flinke vinger in de pap hebben.

In dat verband is het alleen maar uitkijken naar de katalysator van die crisis. In aanmerking komt uiteraard de Griekse schuldencrisis die al jarenlang een sluimerend bestaan luidt om af en toe het hoofd weer boven water te steken. Het rendement op de Griekse staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar is weer opgelopen tot meer dan 10%, dit naar aanleiding van het bittere gevecht tussen de schuldeisers van het land. Wanneer we opnieuw met een zware crisis zullen geconfronteerd worden, zal het uiteindelijk weinig uitmaken wie deze heeft veroorzaakt of wie niet.

Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.