Slechts kwestie van tijd alvorens China grootste goudvoorraad in de wereld bezit




De Amerikaanse overheid zit momenteel op de grootste goudberg in de wereld. Die berg omvat om precies te zijn 8133 ton goud en een dergelijke hoeveelheid is goed voor meer dan 70% van de buitenlandse reserves. Het meeste goud is opgeslagen in Fort Knox, een naam die sommigen misschien vertrouwd in de oren zal klinken. Het belang van de Amerikaanse goudreserves wordt duidelijk aangetoond door het feit dat het hier maar liefst 5% betreft van al het goud dat ooit werd gedolven.

Data-superman Nick Laird schat de totaliteit van het gedolven goud tot op de dag van vandaag op 175.000 ton. Hij berekende dat wanneer het goud in handen van particulieren mee wordt opgenomen in de berekening er op het grondgebied van de Verenigde Staten nu ongeveer 26.000 tot 27.000 ton goud wordt bewaard. Daarmee is het land uiteraard een absolute topper wat goudbezit betreft. Maar die positie wordt bedreigd en u kan ongetwijfeld wel raden vanuit welke hoek de dreiging komt.

Het is nog slechts een kwestie van tijd alvorens China de grootste goudvoorraad in de wereld bezit, want de Chinezen zijn in snel tempo goud aan het hamsteren. Waarbij er een soort van aanbod is ontstaan tussen de overheid en de particulieren. Want beiden zijn even gek van fysiek goud. Daar komt nog eens bovenop dat het land de grootste producent van goud in de wereld is. Sinds 2007 produceert het land namelijk meer goud dan Zuid-Afrika.

Volgens de China Gold Association bedroeg de totale productie 453 ton in 2016. Australiƫ is nummer twee in de wereld met ongeveer 275 ton. Zuid-Afrika is inmiddels weggezakt tot de zevende plaats. 15% van de huidige goudproductie is Chinees, terwijl het land daarenboven ook nog goud importeert. China heeft zelfs India vanaf 2014 verdrongen als grootste importeur. Die import is in 2011 begonnen en gaat sindsdien in versneld tempo. De Chinezen zijn goudkevers die er vast van overtuigd zijn dat de goudprijs verder zal stijgen. Die boodschap moeten we ons goed in de oren knopen!

Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.