Stan Druckenmiller zet weer volop in op goud




In de Amerikaanse wereld van de speculatiefondsen (hedge funds) is Stan Druckenmiller een naam die klinkt als een klok. Destijds was hij het brein achter de speculatie die door het Quantum Fund van George Soros werd opgezet tegen het Britse pond. Die geslaagde gok leverde het duo een bedrag van 1 miljard dollar op. Druckenmiller is een man die geen kans onbenut laat als er geld te verdienen valt.

In de eerste helft van 2016 kocht hij goud, een belegging die hem eens te meer geen windeieren legde. Hij sloot echter zijn posities op de goudmarkt de nacht voordat Donald Trump tot president van de Verenigde Staten werd gekozen. Op korte termijn was dat de juiste beslissing, want de goudprijs nam vervolgens een flinke duik. Maar is deze hedge fund titaan terug van weggeweest.

Stan Druckenmiller zet weer volop in op goud, want hij gelooft dat de edelmetalen in de steigers staan voor een nieuwe periode van stijgende koersen. Eigenlijk is de redenering die hij volgt heel simpel voor wie begrijpt dat deze fondsbeheerder goud als een valuta beschouwt. Druckenmiller wil wat valuta’s in zijn portefeuille, maar elk land wil dat de eigen munt in waarde daalt. Wat betekent dat er een opbod ontstaat waarbij onmogelijk te voorspellen valt welke munt zal winnen en welke zal verliezen. En uit deze valutaoorlog kan goud als de grote overwinnaar komen.

Druckenmiller is zeker niet de enige gezaghebbende figuur op Wall Street die positief is voor de edelmetalen. De Daily Reckoning blogger Greg Guenthner ziet de goudprijs op relatief korte termijn met circa 20% stijgen. Wie echter met een hefboom wil inspelen op een knalprestatie bij de edelmetalen, kan beter kijken naar zilver. Goud is volgens de Factset data sinds 1 januari met circa 8% gestegen, maar de winst voor de zilverprijs loopt inmiddels op tot meer dan 10%.

Klik hier voor gratis advies omtrent fysiek goud en zilver
Waar goud en zilver kopen in u buurt
Numismatische gouden en zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.