Trump zal ons de ultieme nachtmerrie bezorgen




Het minste wat er kan gezegd worden is dat Donald Trump aan dadendrang geen gebrek heeft. De trammelant omtrent de ene maatregel is nog niet achter de rug of de volgende omstreden maatregel wordt al weer aangekondigd. Maar de Amerikaanse president zou wel eens het pad voor de volgende financiële crisis kunnen effenen, meer bepaald door het afbouwen van de Dodd-Frank wet. 

Die wet regelt de manier van werken in de financiële sector, meer bepaald wat het actieterrein van de banken betreft. Gary Cohn, directeur van de White House National Economic Council, laat er geen twijfels over bestaan dat de Dodd-Frank wet onder handen zal genomen worden. Dat betekent concreet dat de schotten tussen de gewone en de investeringsbanken weer weggenomen zouden worden, waardoor de weg wijd open wordt gegooid voor nieuwe mistoestanden.

Daardoor zouden de banken zich namelijk op een mum van tijd weer tot superspeculanten kunnen ontpoppen. Ze krijgen dan de handen vrij om de ene zeepbel na de andere te blazen en dat op een moment dat het financieel systeem al zucht en kreunt onder het gewicht van een enorme schuldenzeepbel. Op die manier wordt inderdaad de basis van een nieuwe financiële crisis van ongekende omvang gelegd.

Trump zal ons de ultieme nachtmerrie bezorgen, want de centrale banken wereldwijd zijn totaal niet meer in staat om een antwoord te bedenken op een crisis van dergelijke omvang. De rente staat al zo laag dat het verder verlagen van die rente geen enkele zin meer heeft. Daarnaast is het systeem al propvol geduwd met goedkoop geld, zodat het rondstrooien van nog meer geld geen enkel effect meer heeft. Het enige wat we nog kunnen doen, is de volgende crisis gewoon uitzingen.

Klik hier voor gratis advies omtrent fysiek goud en zilver
Waar goud en zilver kopen in u buurt
Numismatische gouden en zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.