Vlucht naar veiligheid gaat onverminderd verder




Op het eerste gezicht is er op de financiële markten niets ernstigs aan de hand. De Trump-rally lijkt weliswaar over het hoogtepunt heen te zijn, waarbij veel beleggers er de voorkeur geven om het poeder droog te houden in afwachting dat de gevolgen van Trumponomics duidelijk worden. Want stilaan zal de Amerikaanse president met boter bij de vis moeten komen, de beleggers willen zien dat hij zijn verkiezingsbeloftes zal inlossen.

Jeff Gundlach, fondsbeheerder bij DoubleLine, heeft echter een aparte visie op huidige stand van zaken. Gundlach is namelijk van mening dat de vlucht naar veiligheid onverminderd verder gaat. Dat verklaarde hij in een interview afgelegd aan Reuters. Die vlucht naar veiligheid gebeurt in alle stilte, alleen insiders hebben in de gaten dat er iets aan de hand is. Gundlach verwijst in dat verband naar zowel de goudmarkt als naar de obligatiemarkten.

Op de goudmarkt is de goudprijs aan een stille opmars bezig. Die verloopt niet spraakmakend, eerder trekt het goud geleidelijk aan. Ook zilver heeft de afgelopen weken opnieuw kunnen profiteren van de vlucht naar veiligheid. Maar minder in het oog springend is het gedrag van de Duitse staatsobligaties. Gundlach vestigt daarbij vooral de aandacht op de koersevolutie bij de kortlopende Bunds.

De Duitse staatsobligatie met een looptijd van 2 jaar, de zogenaamde Schatz, viel vorige vrijdag terug tot een recorddieptepunt op minus 0,96%. Jim Reid van Deutsche Bank werd eveneens door Reuters aan de tand gevoeld over de negatieve rente op de Schatz, maar hij bleek geen flauw idee te hebben waarom iedereen plots in de richting van de Schatz vlucht. Maar het geeft aan dat er onderhuids iets broeit en dat niet iedereen de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet ziet.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.