Zilvermijnen profiteren van explosieve vraag naar zilver




Het valt de doorsnee belegger misschien niet meteen op, maar de zilverprijs ligt opnieuw goed op koers. Op de zilvermarkt blijft de vraag groot en dat vertaalt zich uiteraard in hogere winsten voor de mijnbouwbedrijven. Het resultatenseizoen is in de Verenigde Staten inmiddels al ver gevorderd en ook enkele zilverspecialisten hebben de jaarcijfers al bekendgemaakt. Daarbij werd op de eerste plaats natuurlijk uitgekeken naar de cijfers van Hecla Mining.

Dat de zilvermijnen profiteren van de explosieve vraag naar zilver, bleek duidelijk uit de prestaties van dit aandeel op de beurs van Wall Street. In de maand januari pakte Hecla een winst van meer dan 20%, zo leert ons de databank van S&P Global Market Intelligence. Die forse stijging was hoofdzakelijk te danken aan de publicatie van euforische cijfers over de productie van zilver bij het bedrijf.

Op jaarbasis produceerde Hecla Mining in totaal 17,20 miljoen troy ounce zilver of een stijging met 48% ten opzichte van 2015. Daarmee liet het bedrijf een absoluut productierecord optekenen. Ook de goudproductie had volop de wind in zeilen, met een 24% hogere productie op 233.929 troy ounce. Als bijproduct steeg ook de productie van lood met 6%. Die van zink, een ander bijproduct, daalde echter met 2%.

In een toelichting op de productiecijfers benadrukte het management nogmaals dat de vraag naar fysiek zilver in snel tempo is gestegen. Dat verklaart onder andere waarom de zilverprijs in januari alleen met meer dan 10% is gestegen. Inmiddels werd de kaap van 18 dollar voor één troy ounce zilver gerond. De meeste analisten geloven dat er nog hogere prijzen voor goud, zilver en de andere edelmetalen in de pijplijn zit. En Hecla Mining zal dat zeker niet tegenspreken.

Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.