Bill Gross bereidt zich voor op berenmarkt bij de obligaties




Jeffrey Gundlach, manager van het DoubleLine Total Return Bond Fund, is van mening dat de Amerikaanse centrale bank van nu af aan in versneld tempo haar basisrente zal optrekken. Hij verwacht namelijk dat de inflatie verder zal oprukken naarmate de economische groei versnelt. Volgens Gundlach is er niets veranderd, de FED zal doen wat ze in het verleden altijd al heeft gedaan: de rente verhogen in de hoop tijdig het inflatiegevaar te kunnen keren.

De vraag is natuurlijk of de FED daarin zal slagen, want het vervelende aan inflatie is dat deze economische plaag zich niet laat ketenen. Zodra de inflatiegeest uit de fles is, kan het allemaal heel snel gaan. Met als gevolg dat het team van Janet Yellen, gouverneur van de centrale bank, achter de feiten zal aanhollen. Ze zal gedwongen worden om de rente zo snel op te trekken dat er zware schade op de financiële markten wordt aangericht.

In dat verband moet natuurlijk vooral naar de obligatiemarkten gekeken worden. Een stijging van de rente met 1 tot 2% kan een correctie bij de obligatiekoersen met 10 tot 15% veroorzaken. Een correctie van dergelijke omvang zou een heus bloedband aanrichten bij de obligatiebeleggers. Maar waarschijnlijk zal het daar niet stoppen. Niemand minder dan Bill Gross verwacht een heuse berenmarkt bij de obligaties. Daarmee wordt een daling met 20% of meer bedoeld.

Bill Gross is uiteraard niet de eerst de beste, deze fondsbeheerder bij Janus Capital Management werd in het verleden niet voor niets ‘de bond king’ genoemd. Dat was in zijn periode bij Pimco, het obligatiefonds van Allianz. Volgens Gross is het niveau van 2,60% voor de Amerikaanse staatsobligaties van doorslaggevend belang. Uiteindelijk kan de obligatiemarkt ook de beurs meesleuren in de val, waardoor de weg vrij zou komen voor een forse stijging van de prijzen voor goud, zilver en andere edelmetalen.

Aanvraag informatie goud & zilver
Gouden munten
Zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.