Commerzbank is voorbereid op een nieuwe goldrush




Veel beleggers dreigen hun geduld te verliezen met het goud en in één moeite ook met zilver, platina en de andere edelmetalen. De reden hiervoor ligt voor de hand: de goudprijs & co steken telkens veelbelovend de neus aan het venster, maar de opwaartse beweging valt na verloop van tijd telkens weer stil. Zonder dat daar een voor de hand liggende reden beschikbaar voor is.

Carsten Fritsch van Commerzbank laat echter een optimistisch geluid horen. Hij is van mening dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens de goudmarkt zal ontploffen. Commerzbank is met andere woorden voorbereid op een nieuwe goldrush en eentje die wel eens van het krachtige type zou kunnen zijn. Het analistenteam van de bank stelt namelijk een toegenomen interesse voor edelmetalen vast.

Dat blijkt onder andere uit de grote vraag naar exchange-traded-funds of ETF’s die in goud beleggen. Die vraag loopt in sommige dagen op tot meerdere tonnen. De outflows begin maart opgetekend zijn inmiddels al voor ruim de helft weer goedgemaakt. Eigenlijk vertoont de vraag naar ETF’s een slingerbeweging en lopen de beleggers achter de feiten aan. Ze kopen als de goudprijs stijgt en verkopen als die weer daalt.

Maar het onderliggend sentiment op de goudmarkt (en hetzelfde geldt ook voor de zilvermarkt) is duidelijk verbeterd. Fritsch stelt vast dat de long posities in goud 80% onder de piek van afgelopen zomer noteren. Wanneer de situatie rond die long posities zich normaliseert, kan de goudprijs letterlijk omhoog gekatapulteerd worden. Een cruciale rol is daarbij weggelegd voor de technische weerstand op 1250 dollar. Wat geldt voor het goud, geldt ook voor het zilver. Met die verstandhouding dat de zilverprijs zelfs nog steller zou kunnen stijgen dan de goudprijs.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.