Correctie goudprijs zal tijdelijk van aard blijken te zijn




De goudprijs heeft de hardste klappen gekregen sinds oktober van vorig jaar en is teruggevallen tot het niveau van 1200 dollar. Het goud is nu al 7 dagen op rij goedkoper geworden en stilaan begint men zich zorgen te maken op de goudmarkt. Sommige goudkevers raken zelfs lichtjes in paniek en bouwen de posities geheel of gedeeltelijk af. Dat blijkt onder andere uit de evolutie van de SPDR Gold Shares ETF (GLD).

Ook deze ETF of commodity exchange traded fund is teruggevallen tot het laagste in meer dan een maand. Inmiddels wordt het 50-day moving average aan een test onderworpen. Wanneer die steun wordt doorbroken, zou een verdere daling mogelijk zijn. Ook de andere trackers delen in de pijn. De VanEck Gold Miners (GDX) daalde met 6% in de eerste week van maart, over de afgelopen maand bedroeg het verlies zelfs 15%.

De SPDR Gold Shares ETF noteert inmiddels 12% onder de piekkoers die in juli van vorig jaar werd bereikt. Boosdoener is uiteraard de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank volgende week een renteverhoging zal aankondigen. Die kan trouwens de voorbode worden van nog veel meer van hetzelfde wanneer wanneer de macro-economische indicatoren blijven meevallen.

Bob Takai, chief executive officer bij Sumitomo Corp. Global Research Co., blijft ondanks de dreiging van hogere rentevoeten positief voor het goud. De correctie zal naar zijn mening van tijdelijke aard zijn, zodra de commotie over de renteverhogingen achter de rug is kan de goudprijs opnieuw stijgen. Voor Takai kan de eerste renteverhoging van 2017 niet snel genoeg gebeuren, daarna kan de goudprijs opnieuw stijgen.

Aanvraag informatie goud & zilver
Gouden munten
Zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.