De combinatie van Trump met verkiezingsangst stuwt de goudprijs hoger




Zal Geert Wilders er in slagen om het Nederlandse politieke landschap te blokkeren? Hoe liggen de kansen van Marine Le Pen bij de Franse presidentsverkiezingen? Zal Angela Merkel het ongenoegen van de Duitsers kunnen wegnemen of dreigt ook bij onze oosterburen een politieke aardverschuiving? Allemaal vragen waar we binnen afzienbare tijd een antwoord op moeten krijgen. Maar die in afwachting tot heel wat onzekerheid aanleiding geven.

En als er iets is waar de beleggers een hekel aan hebben, is het wel aan onzekerheid. Dat blijkt uit de gang van zaken bij Xetra-Gold, het exchange-traded fund dat belegt in goud. Er is dit jaar opvallend veel geld naar deze tracker gestroomd, hetgeen aangeeft dat de beleggers richting goudmarkt vluchten op zoek naar veiligheid. En dus is het goud dit jaar met bijna 10% duurder geworden.

Steffen Orben, managing director bij Deutsche Börse Commodities GmbH, signaleert dat er dit jaar al meer dan 900 miljoen dollar richting Xetra-Gold is gevloeid. Volgens Orben blijft op de achtergrond ook Donald Trump een factor die de onzekerheid voedt. Niemand durft zijn hand in het vuur steken dat de Amerikaanse president geen gekke dingen zal doen. Trump steekt de goudprijs dus een extra handje toe.

Bij Commerzbank AG is analist Eugen Weinberg van mening dat het sentiment onder de edelmetalen stevig blijft. Hij verwacht dan ook een verdere stijging van de goudprijs, rekening gehouden met het feit dat er ook heel wat speculatieve belangstelling voor het edelmetaal is. Een koersdoel voor het goud kan of wil Weinberg niet geven, maar het lijkt logisch dat de goudprijs nog (veel) hoger zal stijgen naarmate de onzekerheid aan beide kanten van de Atlantische Oceaan aanhoudt.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.