De volgende rally bij het goud zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren




De afgelopen weken zat de goudmarkt weer eens in zak en as. De goudmarkt kwam opnieuw onder zware druk te staan, met als gevolg dat het steunniveau op 1200 dollar naar beneden werd doorbroken. In het spoor van het goud kreeg ook zilver met zware tegenwind af te rekenen, de zilverprijs corrigeerde zo mogelijk nog sneller dan de goudprijs. De sector van de edelmetalen kreeg het overigens als geheel zwaar te verduren.

Maar de analisten die de gang van zaken bij deze edelmetalen volgen laten de moed niet zo snel in de schoenen zakken. De volgende rally bij het goud zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren en dat heeft alles te maken met de Amerikaanse president Donald Trump. ‘Trumphoria’ is over, zo horen we op Wall Street zeggen. De beurskoersen zijn naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen fors gestegen, maar het vet is inmiddels wel van de soep.

De FED staat klaar om de rente in versneld tempo op te trekken en dat zal zowel de obligatiemarkten als beurzen een stevige pad in de korf zetten. Een serie van rentestijgingen zal de koersen van aandelen en obligaties onvermijdelijk naar omlaag duwen, daar valt geen speld tussen te krijgen. En dan is automatisch het moment aangebroken voor de herontdekking van de edelmetalen. Er kunnen voor goud & cie dus weer betere tijden te zijn aangebroken.

En dan komen we nog eens terug op Donald Trump en zijn ‘Make America Great Again’ politiek, want die vestigt ook nog eens de aandacht op All-American Gold. Het management van Broadway Gold Mining, een kleine goudmijn in de Amerikaanse staat Montana, is van mening dat Trump hoe dan ook de inflatie zal aanjagen en daar zal het goud onvermijdelijk van profiteren. Broadway Gold Mining is dan ook volop aan het investeren in meer capaciteit, dit met het oog op een snel herstel van de goudprijzen.

Volledige reeks lunar haan
Oude gouden en zilveren munten
Waarom goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.