Dr. Doom waarschuwt voor een lawine-effect op de financiële markten




Wil de echte Dr. Doom rechtstaan? Er zijn namelijk twee beursgoeroes (of pundits zo u wil) die deze titel claimen. Het betreft namelijk Nouriel Roubini, de fameuze economieprofessor aan de University of New York, die echter de laatste jaren een heel stuk gematigder is geworden in zijn uitspraken. Maar daarnaast is er ook nog Marc Faber, die er voor bekend staat nooit maar dan ook nooit een blad voor de mond te nemen.

Faber is de uitgever van "The Gloom, Boom, & Doom Report", een publicatie die wereldwijd nog steeds gretig wordt gelezen. Hij is van mening dat we op de rand van de vulkaan leven en dat we moeten voorbereid zijn op een explosie die tot in de verste uithoeken van deze aarde zal gehoord en gezien worden. In de ogen van Faber zijn de beurskoersen momenteel hopeloos overkocht en kan een correctie niet uitblijven.

Het vreemde aan de zaak is dat Marc Faber een notoire aanhanger is van de Amerikaanse president Donald Trump. Maar zijn vertrouwen in Trump is toch niet zo groot dat hij verwacht dat deze de komende problemen zal kunnen voorkomen. Faber waarschuwt voor een lawine-effect op de financiële markten, waarbij de val naar omlaag werkelijk ontstuitbaar zal zijn en dit is gevolg van de combinatie van een aantal factoren.

Trump zal weliswaar zijn best doen, maar dat zal niet volstaan om de lawine te doen stuiten. Hij wordt namelijk geconfronteerd met tegenwinden die zijn krachten ver te boven gaan. De Dow Jones is nu al 12 dagen op rij hoger gesloten, waarbij februari de maand met het minste verliesdagen was sinds mei 1990. Wat moeten we dan doen om ons geld te beschermen. Faber gelooft in het traditionele rijtje grondstoffen goud, zilver, platina, koper enzovoort die een buffer bieden in moelijke tijden. In die zin blijft hij dus standvastig.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.