Goudmarkt houdt situatie in Europa nauwlettend in de gaten




De goudprijs bevindt zich opnieuw in een stijgende trend, zonder dat van echt forse prijsbewegingen in sprake is. De goudmarkt is echter wel weer voorzichtig in beweging, het goud heeft recent vaste voet aan de grond gekregen boven het niveau van 1260 dollar. De meeste analisten zijn van mening dat de opwaartse beweging nog niet is doodgebloed, een koersdoel van 1300 dollar zou nu makkelijk haalbaar moeten zijn.

Er zijn verschillende factoren die op de edelmetalen (want ook zilver is opnieuw in beweging) inspelen. Janet Yellen en de Amerikaanse centrale bank worden door de goudkevers natuurlijk nog altijd in de gaten gehouden, maar blijkbaar hebben de goudkevers er zich bij neergelegd dat de FED haar basisrente verder zal optrekken. Want heeft de Europese Centrale Bank niet gezegd dat de rente in Europa niet verder zal worden verlaagd.

De goudmarkt houdt de situatie in Europa overigens nauwlettend in de gaten en dat niet alleen vanwege de kans op hogere rentevoeten. Er zijn natuurlijk ook de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland en die zouden wel eens de lont helemaal aan het kruitvat kunnen steken. Overwinningen van populistische partijen kunnen namelijk de goudmarkt helemaal doen ontploffen.

Walter “Bucky” Hellwig, senior vice president bij BB&T Wealth Management, is van mening dat elk teken van instabiliteit in Europa in het voordeel van het goud speelt. Mocht het daadwerkelijk tot exits (landen die de Eurozone de rug toekeren) komen, dan kan het heus vuurwerk op de goudmarkt komen. Gaat oplopende spanning in Europa gepaard met onrust over de politiek van de Amerikaanse president Donald Trump, dan zou de goudprijs wel eens sneller dan verwacht door het plafond kunnen vliegen.

Aanvraag informatie goud & zilver
Gouden munten
Zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.