Goudprijs stijgt voor de tweede maand op rij




De goudmarkt lag op de laatste dag van de maand februari misschien iets zwakker op koers, maar dat belet niet dat de voorbije maand opnieuw een goede maand was voor de edelmetalen in het algemeen en voor het goud in het bijzonder. Er zijn nog steeds een aantal factoren die de goudmarkt ondersteunen en de vlucht naar meer veiligheid is daar zeker niet de minste van. De geopolitieke situatie is inderdaad allesbehalve geruststellend.

Maar daarnaast zijn ook de twijfels over Donald Trump toegenomen, nadat de Amerikaanse president zijn langverwachte speech had gehouden. Trump gebruikte namelijk veel woorden, maar vertelde eigenlijk niets. Ja, hij wil nog altijd 1000 miljard dollar investeren, maar waar hij dat geld vandaan wil halen blijft nog altijd een groot mysterie. En zo zijn er nog wel een aantal factoren die in het voordeel van het goud spelen.

De goudprijs steeg voor de tweede maand op rij, op 28 februari van de maand was 1 troy ounce goud 3,50% duurder dan bij het begin van de maand. Lukman Otunuga, research analist bij FXTM, stelt vast dat het goud nog altijd goed op de dagchart ligt, een verdere stijging licht in de lijn van de verwachtingen. Otunuga koppelt het lot van de edelmetalen echter aan dat van de dollarkoers. Als die verder daalt, krijgt het goud meer bewegingsruimte.

Adrienne Murphy, chief market analist bij AvaTrade, ziet de goudprijs op relatief korte termijn doorstijgen richting 1300 dollar, maar vestigt tevens de aandacht de zilvermarkt. De zilverprijs is vorige maand met 5,30% gestegen en volgens Murphy kan zilver makkelijk veel hogere koersen aan. Platina werd in februari 3,50% duurder, palladium 2,30%. Ter vergelijking: koper werd in februari 0,50% goedkoper.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.