Goudprijs trotseert hogere rentevoeten in VS zonder zichtbare moeite




Sinds de Amerikaanse centrale bank voor de 3de keer in bijna anderhalf jaar haar basisrente optrok, heeft de goudprijs tegen alle verwachtingen in opnieuw terrein gewonnen. De FED liet bij monde van gouverneur Janet Yellen weten dat er nog meer van hetzelfde zit aan te komen, wat wil zeggen dat we dit jaar de rente op de Fed funds nog verder zullen zien stijgen. En dat is in normale omstandigheden geen goed nieuws voor de edelmetalen.

De vraag is evenwel of we wel in normale tijden leven. In normale omstandigheden reageert goud negatief op een rentestijging, om nog maar te zwijgen van een serie van rentestijgingen. Daar zijn ook goede redenen voor, al was het maar dat goud geen rente of rendement opbrengt. Terwijl in een omgeving van aantrekkende rente vastrentende waarden meer opbrengen. Met deze vaststelling belanden we uiteraard in het vaarwater van Warren Buffett.

Het orakel van Omaha, zoals het boegbeeld van Berkshire Hathaway wordt genoemd, stelde op de jaarlijkse vergadering van zijn beleggingsvehikel dat een belegger met alle goud van de wereld van alles en nog wat kan doen, hij kan bijvoorbeeld bovenop zijn goudberg gaan zitten en zichzelf daar tot koning uitroepen, maar zelfs in dat geval zal zijn bezit aan goud geen stuiver opbrengen.

Ditmaal lijkt het echter anders te zijn. De goudprijs trotseert de hogere rentevoeten in VS zonder zichtbare moeite. Janet Yellen heeft achtereenvolgens in december 2015, in december 2016 en in maart 2017 de basisrente telkens met een kwart procent verhoogd en daar trekt het goud zich geen zier van aan. Dit sterkt de hoop dat ook de volgende renteverhogingen moeiteloos verteerd worden en dat een hogere goudprijs in de sterren geschreven staat. Het is dus zaak om de evoluties op de goudmarkt goed in de gaten te houden.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.