Het westen heeft het belang van goud nog altijd niet begrepen




We leven in een hoogst instabiele situatie, waarbij tal van uitdagingen op ons afkomen. In de eurozone staan een aantal belangrijke verkiezingen op de agenda, het Verenigd Koninkrijk is nog altijd de Brexit aan het voorbereiden, in de Verenigde Staten staat Donald Trump klaar om zijn duivels te ontbinden en ga zo maar door. Onzekerheid is zodoende troef en daar kunnen de edelmetalen uiteindelijk alleen maar van profiteren.

Het westen heeft het belang van goud nog altijd niet begrepen, zo verklaarde Egon von Greyerz. Deze goudspecialist is van mening dat we een blind vertrouwen hebben ontwikkeld in papieren geld, terwijl dat geld eigenlijk alleen maar het papier waard is waarop het werd gedrukt. Goud is het echte geld en dat zal vroeg of laat blijken. Want volgens Egon von Greyerz dreigt er groot gevaar van de kant van de obligatiemarkten.

Hij verwacht dat de rente veel hoger zal stijgen dan momenteel wordt aangenomen. Daardoor zal er nog meer geld bijgedrukt worden, zullen onze papieren valuta’s nog sneller hun waarde verliezen en zal de obligatiemarkt uiteindelijk met een doffe knal uit elkaar spatten. In zijn visie zal in elke periode van paniek en crisis in combinatie met economisch wanbeleid (zoals we dat vandaag kennen) goud altijd als een verzekeringsinstrument werken.

En dat zal dus ook ditmaal het geval zijn. Alle kaarten liggen momenteel gunstig geschud voor de goudmarkt, vanaf de huidige niveaus kan de goudprijs eigenlijk alleen maar stijgen. India beseft dat en China beseft dat, maar hier in het westen zijn ze blijkbaar vergeten dat goud het echte geld is. De inflatie trekt weer aan en daardoor zullen de overheden gedwongen worden om meer goud als verzekering aan te houden. Over de afgelopen acht jaar is de goudproductie sterk gedaald, zodat er steeds minder goud op de markt beschikbaar is. Uiteraard kan tegen een dergelijke achtergrond het goud alleen maar boomen. Egon von Greyerz raadt een belegging in goud dan ook ten stelligste aan.

Volledige reeks lunar haan
Oude gouden en zilveren munten
Waarom goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.