Hoe ziet het technische plaatje voor goud en zilver er uit?




Tot dusver is 2016 een goed jaar geweest voor de edelmetalen, zowel goud, zilver, platina als palladium (om ons tot dit kransje van vier te beperken) hebben eens te meer een goede maand februari achter de rug. Een logische vraag is nu uiteraard hoe het nu verder moet. Op de financiële markten zijn er twee factoren die helpen om in de toekomst te kijken: de fundamentele en de technische factoren.

Op het vlak van de fundamentele factoren zijn er naar onze mening op dit moment twee van doorslaggevende aard. Er is de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Inmiddels is de kans wel erg groot geworden dat de FED nog deze maand haar basisrente opnieuw zal verhogen. Daar lijkt het goud (om ons op dit edelmetaal) zich niet door te laten afschrikken, de goudprijs bevindt zich nog steeds in een stijgende trend.

De tweede factor is de geopolitiek, met op de eerste plaats natuurlijk het optreden van de Amerikaanse president Donald Trump. Die vertelde in zijn eerste belangrijke speech niets opzienbarends en dat was op zich al een merkwaardig feit. Vervolgens zijn er aan deze kant van de Atlantische Oceaan een aantal belangrijke verkiezingen die voor onzekerheid zorgen. En die onzekerheid legt tevens een stevige bodem onder de goudprijs.

Kijken we dan even naar het technische plaatje. De zilverprijs ondervindt wat weerstand rond het niveau van 18,50 dollar, wanneer dit niveau wordt doorbroken wacht de volgende afspraak op 19 dollar. Lukt de doorbraak niet, dan is een terugval tot de steunzone op 17,48 dollar mogelijk. Bij het goud ziet het plaatje er enigszins anders uit. De goudprijs is onlangs uit een opwaarts gerichte driehoek gebroken, wat als een positief signaal kan geïnterpreteerd worden. Steun ligt er op 1226 maar nog meer op 1217 dollar. Maar alles wijst er op dat de goudprijs in de komende dagen en weken verder kan stijgen.

Waarom fysiek goud & zilver kopen
Collectie munten
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.