Lager aanbod aan goud zal goudprijs in de komende jaren ondersteunen




Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in de goudsector is de jaarlijkse meeting van de Prospectors and Developers Association of Canada. Deze vindt telkens plaats in Toronto. Elk jaar komen een aantal belangrijke spelers uit de sector er de gang van zaken in de goudsector bespreken. De conference is vooral interessant omdat de belangrijkste managers van de mijnbouwbedrijven er hun visie op de toekomstige evolutie van de goudmarkt komen geven.

Volgens de meeste aanwezigen blijven de fundamenten onder de goudprijs op basis van de wetten van vraag en aanbod sterk. In de marge van de meeting gaf Brent Cook, uitgever van Exploration Insights, zijn mening over wat hij in Toronto had gehoord en gezien. In de komende jaren komt er minder goud naar de markt, onder andere als gevolg van een sterke krimp in de budgetten voor exploratie.

Daarnaast is het een feit dat de makkelijkst ontginbare goudaders waar ook in de wereld zijn uitgeput. Dat betekent dat er meer inspanningen moeten worden gedaan voor minder opbrengst. Tegen die achtergrond kan het moeilijk anders of de goudprijs kan bekeken over langere termijn stijgen. Cook neemt daarbij afstand van andere factoren die inspelen op de goudmarkt, zoals bijvoorbeeld een terugkeer van de inflatie.

De afgelopen weken werden de inflatiesignalen steeds sterker en dat in verschillende delen van de wereld. Inflatie is een besmettelijke ziekte die van het ene land kan overwaaien naar het andere. Een zwak punt is momenteel het Verenigd Koninkrijk, dat als gevolg van de koersdaling van het pond de inflatiedruk voelt toenemen. In de komende weken en maanden zal de evolutie van de inflatiecijfers in ieder geval op de voet gevolgd moeten worden.

Aanvraag informatie goud & zilver
Gouden munten
Zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.