Uitverkoop zilver betekent gouden kans voor koopjesjagers




Stilaan beginnen de tongen los te komen over wat er vorige week op de zilvermarkt is gebeurd. De toen opgetekende beweging in de zilverprijs is interessant genoeg om nog eens op terug te komen. Donderdag werd een troy ounce zilver plots 85 dollarcent goedkoper, de prijs daalde van 18,40 naar 17,65 dollar. Een daling van dergelijke omvang is uiteraard meer dan voldoende om de zilvermarkt in rep en roer te zetten.

Uiteindelijk was er namelijk sprake van een koersdaling met 4,25% toen de London bullion markets sloten. Het meest opmerkelijke was dat de prijsdaling plaatsvond zonder dat er sprake was van noemenswaardig nieuws of zonder dat er op andere markten scherpe bewegingen opgetekend werden. Hierbij uiteraard natuurlijk de opmerking dat de zilverprijs in de twee eerste maanden van dit jaar met 15% was gestegen.

Bovendien was zilver al twee weken op rij duurder geworden. Het niveau van 18 dollar was doorbroken, evenals het 200 day moving average (DMA). Een correctie was in de gegeven omstandigheden dus niet onlogisch, ware het niet dat die plots en uit het niets kwam opgedoken. Een mysterieuze koper dumpte (een ander woord kunnen we er niet voor gebruiken) op de futuresmarkten 23.000 contracten.

Die hadden betrekking op 1,15 miljoen troy ounce zilver. Het spreekt voor zichzelf dat de markt een dergelijke verkooporder niet zonder boe of kon slikken, er was namelijk sprake van een bedrag van ongeveer 2 miljard dollar. Gezien de grote vraag naar zilveren baren, staven en munten maken we ons echter weinig zorgen om de zilvermarkt. De uitverkoop bij het zilver betekent gouden kans voor koopjesjagers. Laat deze kans dus niet onbenut voorbijgaan!

Aanvraag informatie goud & zilver
Gouden munten
Zilveren munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.