Veteraan handelaar in goud wordt positiever met de dag




De goudmarkt is een complexe markt en goud is een complex beleggingsinstrument. Er werken verschillende factoren op verschillende plaatsen in op de goudprijs, waardoor het buitengewoon moeilijk wordt om toekomstige prijsevoluties te voorspellen. De fout die vooral veel Amerikaanse beleggers maken, is te denken dat de goudprijs vooral luistert naar wat er in de Verenigde Staten gebeurt.

Dat is een diepgewortelde misvatting, die onlangs pijnlijk duidelijk werd toen bleek dat de goudprijs compleet anders dan verwacht reageerde op de renteverhoging die door de FED werd aangekondigd. Maar welke factoren zijn dan wel van doorslaggevend belang voor de prijsevolutie bij de edelmetalen? Eigenlijk ligt het antwoord op deze vraag voor de hand: China en India zijn 2 superbelangrijke markten voor het goud en dus wordt de goudprijs daar minstens voor een stukje gevormd.

Maar uiteindelijk blijft het moeilijk om over goud, zilver, platina en de andere edelmetalen een intelligente objectieve analyse te maken. Er zijn altijd wel een aantal factoren aan te brengen die een bestaande visie kunnen doen wankelen. Daardoor bestaan er weinig permabulls of permabears in het universum van de edelmetalen. Iedereen verandert wel eens van visie over de toekomstige evolutie van de goud- en/of zilverprijs.

Dat is echter niet het geval bij Todd 'Bubba' Horwitz van bubbatrading.com. Deze verteraan van de goudhandel zei in een interview met Kitco dat hij met de dag positiever werd voor de goudmarkt. Zijn optimisme werd nog versterkt door het feit dat de goudprijs krachtig opveerde na de bekendmaking van de FED-beslissing. Horwitz blijft zodoende koper van goud op dips, het is volgens hem alleen maar een kwestie van tijd alvorens er fors hogere koersen in de noteringstabellen zullen verschijnen.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.