Wie durft het aan om niet in goud of zilver belegd te zijn?




Eén van de kenmerken van goud en zilver is dat deze edelmetalen geen rendement of dividend opleveren zoals aandelen en obligaties of andere vastrentende waarden. Dat is vanuit het standpunt van de belegger uiteraard een handicap. Maar is nog een ander verschil dat vaak over het hoofd wordt gezien. Wie zijn heil zoekt op de goud- of zilvermarkt, mikt op de eerste plaats op behoud van welvaart. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: goud (en in mindere mate zilver) is het echte geld.

Veel beleggers kunnen die boodschap maar niet begrijpen, ze verliezen hun geduld wanneer de goudprijs niet snel genoeg stijgt. Daardoor wordt goud vaak gekocht als de prijs al flink is gestegen en verkocht wanneer die prijs alweer een dalende trend vertoont. Maar al te vaak wordt achter een trend aangehold en dat is niet de juiste manier om edelmetalen te benaderen. Verstandige kopers houden goud en zilver achter de hand voor onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld vanwege onzekerheid over het huidige financieel systeem.

In dat verband moeten we het woord laten aan een expert ter zake, die de volgende prangende vraag stelt: Wie durft het aan om niet in goud of zilver belegd te zijn? De man in kwestie is Paul Mladjenovic, auteur van het boek “Precious Metals Investing for Dummies". In een interview met Kitco News verklaarde Mladjenovic dat aanwezigheid in goud en zilver meer dan ooit een condititio sine qua non is.

Hij verwacht namelijk dat zowel de goud-als de zilverprijs in de komende weken en maanden fors in prijs zullen stijgen. Hij ziet de goudprijs doorstijgen tot ver boven 1300 dollar per troy ounce. De zilverprijs kan anderzijds stijgen tot 20 dollar per troy ounce en de kans lijkt groot dat ook daarboven nog potentieel beschikbaar is. Zaak is echter om wat geduld op te brengen want de doorbraak van de edelmetalen zal meestal volgens de wetten van de geleidelijkheid gebeuren. Forse prijsbewegingen lijken alleen waarschijnlijk wanneer zich buitengewone gebeurtenissen voordoen.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.