Wie geen goud achter de hand heeft, loopt een levensgroot risico




Sommige beleggers dreigen hun geduld te verliezen met de edelmetalen. De goudprijs bereikte in september 2011 een historische piek op 1920 dollar, maar moest nadien duidelijk een toontje lager zingen. Van het verhoopte herstel is nog altijd niet in huis gekomen. Ook dit jaar zijn goud, zilver enzovoort sterk uit de startblokken gekomen, maar van een turbostart is echter geen sprake. Die kan er echter nog altijd komen.

Want wie remt de edelmetalen momenteel af? Eigenlijk is het sentiment op de financiƫle markten te sterk om een forse stijging van de goudprijs en co toe te staan. Zowel de beurs- als de obligatiekoersen worden ondersteund door een sterk sentiment en zolang dat sentiment niet omslaat is de kans klein dat de edelmetalen door het dak zullen vliegen. Maar anderzijds staat het als een paal boven water dat de huidige situatie niet kan blijven duren.

De situatie op de financiƫle markten is volledig scheef getrokken door het optreden van de centrale banken. Die hebben het financieel systeem met gratis geld overspoeld. Dat geld heeft zijn weg gevonden naar de beurzen en de obligatiemarkten, waardoor de beleggers een vals gevoel van veiligheid kregen. Maar dat gevoel zal als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra de markten onder het gewicht van de schulden zullen crashen. Want al het geld dat over het systeem werd uitgestrooid, was allemaal geleend geld.

Na die crash zal er een dramatische run op het goud volgen, de goudmarkt zal bij wijze van spreken letterlijk exploderen. Op dat moment zal namelijk blijken dat er te weinig fysiek goud voorhanden is om aan de vraag te voldoen. Hoe hoog kan de goudprijs dan stijgen? Jeff Thomas van InternationalMan.com waagt zich niet aan een concrete voorspelling, maar is van mening dat in dit geval bijna letterlijk ‘the sky the limit’ is. Hoe groot de wanhoop bij de beleggers is, hoe hoger de goudprijs kan stijgen. Wie geen goud achter de hand heeft, loopt volgens Thomas een levensgroot risico. Een gewaarschuwd man is er in dit geval zeker twee waard.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.