Zilver kan sneller in prijs stijgen dan het goud




De reactie van de financiële markten op de rentebeslissing van de Amerikaanse centrale bank heeft nogal wat stof doen opwaaien. In tegenstelling tot wat velen hadden verwacht, reageerden de edelmetalen op de toespraak van Janet Yellen alsof ze door een wesp waren gebeten. De woorden van de FED-gouverneur waren nog niet koud of de goudprijs schoot als een komeet de lucht in.

De goudmarkt stond meteen in rep en roer, maar dat was nog niets in vergelijking met wat er op de zilvermarkt gebeurde. Zilver steeg nog sneller in prijs dan goud en die trend zou zich in de komende dagen en weken kunnen verder zetten. Want nogal wat analisten zijn er van overtuigd dat het witte metaal ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn gele neefje.

Gregor Gregersen, de oprichter in Singapore van Silver Bullion Pte, is van mening dat Yellen de bulls heeft wakker gemaakt en dat de zilverprijs nu aan de vooravond van een grote stijgingsfase staat. Zilver zou namelijk klaar staan om de achterstand opgelopen ten opzichte van het goud goed te maken.

Die mening is ook het team analisten van UBS Group AG toegedaan. Daar luidt de redenering dat de FED haar basisrente slechts geleidelijk zal verhogen, waardoor de dollar het kind van de rekening zal worden. Die kan in de komende maanden blijven verzwakken, wat de edelmetalen meer bewegingsvrijheid zal gunnen. De kans is groot dat er op een bepaald moment een stormloop op het zilver zal ontstaan, waardoor de prijs kan exploderen.

De gold-to-silver ratio bedraagt nog steeds meer dan 70, of het hoogste niveau in twee maanden. Het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar bedraagt 62 en de piek in de ratio werd in 2011 opgetekend op 32. Daarmee wordt aangetoond dat het potentieel van het zilver enorm kan zijn. Zilver, dat ook wel eens het “poor man’s gold” wordt genoemd, zou zodoende wel eens één van de verrassingen van 2017 kunnen worden.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.