Zilver staat in de startblokken voor fors hogere prijzen




De onderwaardering van zilver ten opzichte van goud is de afgelopen maanden in de media al meermaals ter sprake gekomen. De goud zilver ratio bedraagt momenteel weer iets meer dan 70 en daar kan de conclusie worden getrokken dat de zilverprijs ver is achtergebleven ten opzichte van de goudprijs. Die achterstand kan volgens heel wat analisten in de komende weken en maanden goedgemaakt worden. Wat betekent dat de zilvermarkt momenteel een interessantere plaats is om te vertoeven dan de goudmarkt.

Zilver zou niet alleen goedkoper zijn dan goud, maar ook dan aandelen, obligaties, vastgoed en zowat alle andere activaklassen. Suki Cooper, analist bij Standard Chartered Plc in New York en gespecialiseerd in de markt voor edelmetalen, is van mening dat het aanbod aan zilver steeds kleiner wordt en dat op een moment dat de vraag aantrekt. De U.S. Mint verkocht deze week 715.000 of Silver Eagles (1 oz), waardoor het totaal verkochte aantal voor 2017 meer dan 7,50 miljoen bedraagt.

Maar ook vanuit industriƫle hoek blijft de vraag naar zilver groot en dat zal ook in de rest van het jaar zo blijven. Jeffrey Christian, managing director van CPM Group, kan alleen maar bevestigen dat die vraag zich nog steeds in de buurt van recordniveaus bevindt. Vooral in zonnepanelen, elektronica, batterijen, katalysatoren voor chemische processen en in de verwerkende industrie wordt steeds meer zilver gebruikt.

Zilver staat in de startblokken voor fors hogere prijzen, zo stelt GoldCore. Precies vanwege de grote vraag uit zowel de hoek van de beleggers als die van de bedrijfswereld kan de goud zilver ratio op relatief korte termijn terugvallen tot in de buurt van 30. GoldCore gaat zelfs nog een stapje verder en ziet op langere termijn een goud zilver ratio van 15 mogelijk. Dat zou betekenen dat de zilverprijs kan doorstijgen richting 85 dollar per troy ounce, of een bijna vervijfvoudiging vanaf de huidige koersniveaus.

Contactaanvraag
Informatieavond Goud & Zilver
Fysiek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.