Bill Dudley geeft de goudprijs een duwtje in de rug




Hoe zeker is de Amerikaanse centrale bank over haar toekomstige rentepolitiek? Als we Janet Yellen, gouverneur van de FED, mogen geloven, is er geen vuiltje aan de lucht. Ze heeft voor de rest van dit jaar nog 2 renteverhogingen in het vooruitzicht gesteld en lijkt vastbesloten om de daad bij het woord te voeren. Voor Yellen is het namelijk belangrijk dat de FED gewapend is tegen een mogelijke econmische verzwakking.

Maar niet alle FED-mensen zitten op dezelfde golflengte en dat is vorige week nog maar eens gebleken. New York FED president Bill Dudley slaagde er namelijk in om het wereldrecord ‘jasomkeren’ te verbeteren. Aanvankelijk verklaarde Dudley in het lang en het breed dat de FED niet kon en niet mocht reageren op elk signaal uit de economie. Het hoofd koel houden, daar kwam het volgens Dudley op aan.

Daaraan koppelde hij de voorspelling vast dat de basisrente in de loop van dit jaar geleidelijk aan verder verhoogd zou worden. De dag nadien tapte de grote baas van de FED in New York echter uit een heel ander vaatje met zijn verklaring dat de FED helemaal niet gehaast was om de rente te verhogen. Had Dudley slecht geslapen of had hij gewoon slecht op zijn woorden gelet? We zullen het waarschijnlijk nooit met zekerheid weten.

Vast staat in ieder geval dat hij voor extra onzekerheid heeft gezorgd en daar profiteerde de goudmarkt van. De goudprijs schoot in reactie op de verklaring van Dudley in ieder geval weer de hoogte in. Het goud noteert nu al een tijdje in de buurt van het niveau van 1250 dollar. Volgens RBC Capital kan de kaap van 1300 dollar snel worden bereikt wanneer laatstgenoemd niveau wordt doorbroken.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.