Deutsche Bank schat Italiaans risico hoger in dan het gevaar Le Pen




De financiële markten haalden opgelucht adem zodra de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen werd bekendgemaakt. Tot ieders opluchting was niet Marine Le Pen maar wel Emmanuel Macron de grote winnaar van afgelopen zondag. De kans is groot dat hij de volgende Franse president zal worden. Waardoor het gevaar op een extreem-rechtse president momenteel bezworen zal zijn. Maar zijn daarmee alle problemen uit de weg geruimd?

Als de Marc de-Muizon en Mark Wall van Deutsche Bank mogen geloven is dat geenszins het geval. De gevaren op een Frexit zijn weliswaar afgenomen, maar de kans bestaat nog altijd dat Le Pen bij de tweede ronde verrassend uit de hoek zal komen. Macron heeft in de polls weliswaar een comfortabele voorsprong uitgebouwd, maar het zou niet de eerste keer dat we rare capriolen zien bij uitslagen van verkiezingen of referenda. Denk maar aan de Brexit of de Amerikaanse presidentsverkiezingen toen Trump verrassend aan het langste eind trok.

Maar zelfs wanneer Macron het op zijn sokken wint, zijn de problemen binnen Europa nog niet van de baan. De-Muizon en Wall kijken al verder dan Frankrijk. Deutsche Bank schat het Italiaans risico namelijk hoger in dan het gevaar Le Pen. In Italië zijn later dit jaar eveneens verkiezingen mogelijk en die zouden het gevaar van een breakup van de eurozone opnieuw naar de voorgrond kunnen brengen.

De Vijfsterrenbeweging heeft daar namelijk nog steeds de wind in de zeilen. Europa heeft nog een drukke politieke agenda voor de boeg, met de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, de Britse verkiezingen in juni, de Duitse verkiezingen in september en Italiaanse verkiezingen voor april 2018. Er moet maar ergens iets mislopen of de eurozone zou met een levensgrote crisis geconfronteerd worden. En die zou heel Europa op stelten zetten. Veilig thuis zijn we dus zeker nog niet.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.