Donald Trump blijft de goudprijs ondersteunen




Is er al dan niet sprake van een connectie tussen Rusland en de administratie van de Amerikaanse president Donald Trump? We hebben nog altijd geen definitief bevestigend noch ontkennend antwoord op die vraag en de pers in de Verenigde Staten blijft zonder ophouden zinspelen op het bestaan van een mogelijke link met de grote vijand. In die zin blijft Donald Trump de goudmarkt ondersteunen, getuige het feit dat de goudprijs recent is gestegen tot boven het niveau van 1275 dollar per troy ounce.

Chintan Karnani, chief market analyst bij Insignia Consultants, wijst er op dat momenteel moeilijk valt uit te maken welke factoren precies van invloed zijn op het goud. Uiteraard zijn er de groeiende spanningen in het Midden-Oosten, evenals het feit dat Noord-Korea testen met raketten blijft uitvoeren. Bovendien is er het onvoorspelbaar gedrag van president Trump, waarvan niemand durft te voorspellen welke zijn volgende zal zijn.

En volgens Karnani is die onvoorspelbaarheid mogelijk de reden waarom geopolitieke factoren momenteel wel van invloed zijn op de goudprijs, waar dat in een recent verleden niet zo was. De politiek van Trump doet niets dan vraagtekens rijzen en dat speelt dus in het voordeel van de edelmetalen. Niet te verwonderen dus dat de goudprijs inmiddels een nieuwe piek voor de afgelopen vijf maanden heeft laten optekenen.

Sinds de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president is goud nog nooit zo duur geweest. Bovendien werd nu een duidelijk technisch signaal gegeven door de doorbraak van het 200-daags gewogen gemiddelde. Het heeft wel wat aarde in de dijk gehad alvorens deze doorbraak kon gerealiseerd worden, maar niets staat nu een verdere stijging richting 1300 dollar en daarboven in de weg. Zeker niet wanneer in de komende dagen nog meer beleggers in onzekere tijden op zoek gaan naar een veilige vluchthaven.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.