Goud onderwerp van aprilvis




Op de goudmarkt gebeuren regelmatig vreemde zaken. Denken we daarbij maar aan de manipulatie van de goudprijs, waar inmiddels iedereen wel weet van heeft maar die toch ongestraft kan verder gezet worden. Wie probeert om iets meer aan de weet te komen over die manipulatie, stuit op een muur van zwijgzaamheid. Blijkbaar mogen we nog altijd het fijne niet weten over wat er op de goudmarkt gebeurt.

Maar dat is zoals gezegd oude koek, er is recent een bericht verschenen dat sommigen toch zwaar tot nadenken heeft aangezet. De Ierse regering wou namelijk iedere inwoner een gratis gouden munt geven, meer bepaald een munt met een gewicht van 1 troy ounce goud. Ook de reden waarom de Ieren zo een cadeautje krijgen, was minder voor de hand liggend.

Ze kregen die munt namelijk als compensatie voor de risico’s verbonden aan de Brexit.
Aanvankelijk was er nogal wat opschudding over dit bericht, totdat iemand opmerkte dat het op 1 april werd gelanceerd. De Ieren kunnen misschien wel naar hun gouden munt fluiten, want die is niets of niets minder dan een aprilvis, maar het geeft toch aan dat zelfs de pers goud nog steeds als een bron van veiligheid in onzekere tijden beschouwt. En dat is geen aprilgrap, wel integendeel.

De afgelopen dagen struikelden de analisten over elkaars voeten om hun trouw aan de edelmetalen in het algemeen en goud in het bijzonder te betuigen. Tom Kendall van ICBC Standard Bank verwijst in dat verband naar het gebrek aan succes van Donald Trump om zijn stimuleringsplannen er door te krijgen. Wanneer hij daar niet in slaagt, dreigen de financiële markten hun geduld te verliezen met de Amerikaanse president. En in een dergelijk scenario kan de goudprijs stijgen tot ver boven 1300 dollar.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.