Grote beleggers krijgen steeds meer interesse voor zilver




De correctie bij het goud heeft uiteraard ook de zilverprijs niet onberoerd gelaten. Voor een troy ounce zilver wordt nu weer minder dan 18 dollar betaald. Maar toch blijft de ondertoon op de zilvermarkt zonder meer stevig. Zodra de goudprijs de neus aan het venster steekt, volgt het witte neefje met een hefboomeffect. Ook op de goudmarkt wordt de evolutie bij de zilverfutures dan ook op de voet gevolgd.

Hetzelfde geldt voor de Commitment of Traders data die de Commodity Futures Trading Commission wekelijks publiceert. Recent is op basis van deze data duidelijk geworden dat steeds meer grote beleggers interesse hebben voor zilver. Het betreft meer bepaald hedge funds, fondsbeheerders en zelfs grote actieve traders. Die institutionele beleggers hebben vorige week de long posities in zilver verder uitgebouwd.

Het is al de derde week op rij dat dit gebeurt. De zogenaamde non-commercial Comex zilverfutures contracten zijn opgelopen tot een totaal van 105.515 contracten, of 4.133 meer dan de week voordien. Daarmee werd een nieuwe recordhoogte opgetekend. Het is bovendien al de tweede week op rij dat er meer dan 100.000 contracten openstaan. Over de aflopen drie weken is er sprake van een groei van het aantal openstaande contracten met iets meer dan 26.000.

Dat de kansen op een verdere daling van de zilverprijs weinig waarschijnlijk wordt geacht, blijkt uit het kleine aantal openstaande short posities. Daar staat de teller op 13.724, of een daling met 1.582 ten opzichte van de week voordien. Die 13.724 is een dieptepunt voor de afgelopen 3 weken. Het sentiment rond zilver is zo positief geworden dat de zilverprijs uiteindelijk alleen nog maar zal kunnen stijgen.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.