Hedge funds krijgen steeds meer belangstelling voor goud en andere edelmetalen




De uitslag van de Franse verkiezingen geeft aan dat Frankrijk een versnipperd land is geworden, rechts en links zoals we die vroeger kenden bestaan niet meer. Bij de tweede ronde van die verkiezingen moeten de Fransen kiezen tussen Emannuel Macron en Marine Le Pen. De kans is groot dat Macron het op zijn sokken zal halen, hij wordt nu al als de nieuwe Messias beschouwd. De vraag is echter of Macron die verwachtingen zal kunnen inlossen.

Hij zal namelijk ook nog eens de parlementsverkiezingen in juni moeten winnen en dat zal een klus worden die moeilijker te klaren zal zijn. Lukt het Macron niet, dan zal Frankrijk opnieuw 5 jaar met een zwakke president geconfronteerd worden en dat is iets wat het land kan missen als kiespijn. Daarom is het wel enigszins verwonderlijk dat de financiële markten zo enthousiast reageerden op de overwinning van Emannuel Macron.

Vooral de goudprijs was de kop van jut, een troy ounce goud werd in een mum van tijd bijna 20 dollar per troy ounce goedkoper. OCBC analist Barnabas Gan kon alleen maar vaststellen dat de beleggers meteen in risk-on gingen, wat op de eerste plaats te maken had met het wegvallen van de onzekerheid over de Europese toekomst van Frankrijk. De vraag is echter welke onzekerheid wegviel, want het zou al te voorbarig zijn te beweren dat Frankrijk (en bij uitbreiding de rest van Europa en de wereld) nu een gouden toekomst tegemoet mag zien.

ANZ analist Daniel Hynes stelt vast dat elke gelegenheid wordt aangegrepen om de goudprijs lager te duwen. Vorige week werden 2x pogingen ondernomen om de goudprijs omlaag te duwen via het dumpen van futurescontracten, echter met nauwelijks of geen resultaat. De Franse verkiezingsuitslag is daar echter wel in geslaagd, maar technisch ziet het plaatje voor de goudmarkt er niet zo slecht uit zolang de technische steun op 1268 dollar standhoudt. Het verloren terrein kan in een mum van tijd opgehaald worden zodra de markt weer in risk-off stemming gaat.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.