Nieuwe crisissituatie duwt goudprijs door 200-daags gemiddelde




Stevenen we op een nieuwe crisis af in de Verenigde Staten? De kans is groot dat dit inderdaad zo zal zijn, waarbij de storm ditmaal niet over de vastgoedmarkt maar over de autosector waait. In 2008 slaagde de subprimecrisis er bijna in haar eentje in om het financieel systeem onderuit te halen. Het verhaal van de vastgoedsector is welbekend: Amerikanen die het zich niet konden veroorloven om een huis te kopen konden via een achterpoortje een lening krijgen waardoor dit wel mogelijk werd.

Iets gelijkaardigs speelt zich af op de automarkt. In de afgelopen jaren is de auto-industrie er in geslaagd om de verkopen kunstmatig op te krikken door te goochelen met kredieten die veel kandidaat-kopers onmogelijk konden aflossen. Deze leningen, vergelijkbaar met de subprimes in de vastgoedsector, staan tegenwoordig voor een steeds groter deel van de markt. Maar de afgelopen weken is er paniek uitgebroken in de sector.

Die paniek werd op de eerste plaats veroorzaakt door een instorting van de prijzen voor occasiewagens. De prijzen voor tweedehandswagens waren in de afgelopen jaren sterk gestegen, maar de correctie die we tot dusver gezien hebben was niet van de poes. Daarnaast kondigden 7 van de 8 grootste Amerikaanse autobedrijven een forse daling van de verkopen aan. De huidige toestand op de automarkt was als ‘rampzalig’ omschreven.

De één zijn dood is echter de ander zijn brood. De autosector zit misschien met de handen in het haar, maar de nieuwe crisissituatie duwt de goudprijs door het 200-daags gemiddelde en die uitbraak kan de voorbode van een verdere prijsstijging worden. Joni Teves, strateeg bij UBS, is van mening dat het sentiment op de goudmarkt in de afgelopen weken duidelijk is verbeterd. Hij is op huidige prijsniveaus dan ook zonder meer koper van goud, zilver, platina en de andere edelmetalen.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.