Nieuwe poging om de goudprijs te manipuleren faalt jammerlijk, Li Ka-shing koopt goud




In de Paasperiode werd de COMEX angstvallig in de gaten gehouden. Algemeen werd verwacht dat opnieuw geprobeerd zou worden om de goudmarkt te manipuleren. En die verwachting werd bewaarheid. Een grote marktpartij zag in de dunne Paashandel een kans om de edelmetalen in het algemeen nog eens een oplawaai te verkopen. En dus werden voor de zoveelste keer alle registers opengetrokken.

Uiteraard werd de papieren markt nogmaals onder vuur genomen, want de manipulatoren van de markt weten ze dat ze op de fysieke markt geen schijn van kans maakte. Op de COMEX werden 22.000 futures gedumpt, voor een totale waarde van 3 miljard dollar. Aanvankelijk werd het doel bereikt, de goudmarkt werd opgeschrikt door het bericht over de grote order en de prijs dook snel in het ijle. Helaas niet voor lang, want het herstel bleef niet lang uit.

Ook de zilvermarkt kreeg klappen, hoewel de zilverprijs standhield boven 18 dollar. We menen zonder overdrijving te mogen stellen dat de nieuwe poging om de goudprijs te manipuleren jammerlijk faalde. Want elke correctie lokt nieuwe kopers naar de markt. En die zijn vaak niet van de minste. Insiders in de sector melden dat enkele van de rijkste mannen in de wereld aan de koopkant staan. Die miljardairs maken van inzinkingen in de prijs gebruik om te kopen.

Dat doet onder andere Li Ka-shing, de rijkste man van Azië. Zowel Gold Mining chairman Amir Adnani als CEO Rick Rule van Sprott U.S. Holdings melden dat deze Chinees zowel fysiek goud als goudmijnaandelen koopt. Het falen van de zoveelste poging om de goudprijs naar de kelder te duwen geeft aan dat het kruit van de manipulatoren bijna verschoten is. Op een bepaald moment zal de goudprijs stijgen, ondanks het getouwtrek achter de schermen. Op dat moment zal de goudprijs klaar zijn voor de grote uitbraak.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.