Ook grote spelers op de markt kopen goud wegens inflatiegevaar




Is de inflatie in alle stilte aan een come back aan het werken? De jongste weken is het weer stiller geworden aan het inflatiefront, hoewel veel economen liever het woord ‘reflatie’ in de mond nemen. Het is echter een onmiskenbaar feit dat de inflatie wereldwijd weer wat meer wind in de zeilen heeft. Echt gevaar is er nog niet, maar inflatie heeft nu eenmaal de onhebbelijke gewoonte om onverwacht en onaangekondigd voor de deur te staan.

Ook grote spelers op de markt kopen momenteel weer goud wegens het komende inflatiegevaar. Meest nadrukkelijk was de verklaring die Stanley Druckenmiller onlangs aflegde over de redenen waarom hij opnieuw in goud belegt. Druckenmiller staat bekend om zijn goede timing, hij slaat de bal niet zo vaak mis. Maar inmiddels zijn er andere bekende vermogensbeheerders die hun liefde voor edelmetalen niet onder stoelen of banken steken.

Zo is James Luke, commodities fund manager bij Schroders, die van mening is dat het moment rijp is om aanwezig te zijn op de goud- en zilvermarkt. Schroders is één van de grootste investment managers in de wereld. Gesticht in 1804 stelt deze onderneming momenteel meer dan 4000 mensen te werk in 37 kantoren verspreid over 27 verschillende landen. Het beheerd vermogen licht boven 400 miljard dollar.

Volgens Luke is het plaatje momenteel duidelijk. De inflatie is misschien nog niet nadrukkelijk aanwezig in het financieel landschap, maar de come back van deze economische plaag wordt toch volop voorbereid. Gegeven het feit dat de centrale banken à volonté geld hebben gedrukt, kan het in zijn ogen niet anders of de inflatie zal opnieuw aan de deur kloppen. Wie zich niet wil laten verrassen, kan dus beter nu al goud, zilver, platina enzovoort kopen.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.