Perfecte storm geeft de goudprijs vleugels




De goudmarkt heeft weer een paar woelige dagen achter de rug, waarbij de prijs voor een troy ounce goud is gestegen tot boven 1280 dollar voor een troy ounce. Naar de reden voor de prijsstijging hoeft niet lang gezocht worden: overal in de wereld is de onrust toegenomen, aan brandhaarden is geen gebrek meer. Van Syrië tot Noord-Korea wordt oorlogszuchtige taal gesproken en dat is niet zonder gevolgen gebleven voor de goudprijs.

In het spoor van het goud is ook de zilverprijs weer als een duiveltje uit de doos geschoten, waarbij het niveau van 18 dollar per troy ounce krachtig naar boven werd doorbroken. Maar niet alleen de geopolitieke situatie werkt in het voordeel van de edelmetalen, ook op de forexmarkten liggen de kaarten gunstig geschud. De U.S. Dollar Index is in de afgelopen dagen opnieuw gedaald, wat vooral te maken heeft met het feit dat de Amerikaanse centrale bank allesbehalve zeker is van haar stuk.

Michael Lorizio, in Boston senior trader voor Manulife Asset Management, spreekt van een perfecte storm. Behalve de bovenvermelde factoren is er ook nog de reflatie die sinds de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president weer volop de kop heeft opgestoken. Daardoor nemen de beleggers een meer risk-off houding aan en dan vinden we bij het goud weer een veilige vluchthaven.

Technisch kan de goudprijs nog flink hoger, tenminste wanneer we het plaatje bekijken bij de ETF’s of trackers die in goud beleggen. De VanEck Vectors Gold Miners (GDX) bevindt zich momenteel tussen het 50- en het 200-daag gemiddelde. De uitbraak boven het 50-daags gemiddelde gaf een positief signaal dat nog versterkt zou worden wanneer ook het 200-daags gemiddelde wordt doorbroken. Bij de goudprijs zelf is die doorbraak inmiddels al een feit.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.