Volgende koersdoel voor het goud is 1360 dollar, daarna kan het richting 10.000 dollar




De analisten worden steeds positiever voor het goud, waarbij algemeen wordt verwacht dat er nog een verlengstuk komt aan de ingezette hausse. Vanaf de dieptepunten opgetekend in december is de goudprijs met ongeveer 15% gestegen. Inmiddels is de kaap van 1300 dollar per troy in zicht gekomen en het is nu wachten op een doorbraak boven dat niveau. Boven 1300 dollar zou het opwaarts potentieel wel eens aanzienlijk kunnen zijn.

Egon von Greyerz van Matterhorn Asset Management is één van de technische analisten die bijzonder enthousiast zijn voor goud. De doorbraak boven het 200-day moving average vorige week heeft een krachtig koopsignaal gegeven. Dat gemiddelde werd vorig jaar weliswaar nog eens doorbroken, maar die doorbraak gebeurde toen aarzelend. Bevestiging er van bleef uiteindelijk uit. Ditmaal zou het echter anders zijn.

Von Greyerz ziet nu een eerste koersdoel van 1360 dollar goud, maar daar stopt volgens hem niet. Hij windt er overigens geen doekjes om: goud en zilver zijn de “ultimate insurance against a rotten world“. Edelmetalen bieden met andere woorden bescherming wanneer de wereld om ons heen in elkaar zou zakken. Von Greyerz is dus zonder meer bullish voor de edelmetalen en daarvoor baseert hij zich op zijn charts.

Op wat langere termijn kan de goudprijs makkelijk naar 10.000 dollar, terwijl 5.000 dollar voor zilver geen onmogelijk koersdoel is. De goudprijs heeft de correctie vanaf de piek bereikt in 2011 nu volledig verteerd, hetzelfde geldt voor de zilverprijs. Von Greyerz is van mening dat hyperinflatie onvermijdelijk wordt en wanneer die inderdaad doorbreekt zijn 10.000 en 5.000 zelfs nog bescheiden targets. Zowel de goudmarkt als de zilvermarkt zullen namelijk exploderen wanneer de hyperinflatie doorbreekt. Hij adviseert iedereen alvast om zich schrap te zetten.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.