Waarom lust de Amerikaanse regering de Russen rauw?




In de Verenigde Staten is de definitieve zondebok eindelijk (opnieuw) gevonden. Er kan niets mislopen in de wereld of het zijn de Russen geweest, precies zoals het was tijdens de periode van de koude oorlog. Bombardementen met gifgas in Syriƫ? Dat kan alleen maar Rusland zijn geweest, want in dat land groeit het kwaad aan de bomen. Spionage tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne? Wie anders dan de Russen zijn daar verantwoordelijk voor.

Uiteraard moeten er redenen zijn waarom de Verenigde Staten Vladimir Poetin en zijn regering in Moskou rauw lusten. En die redenen zouden wel eens onrechtstreeks met goud te maken hebben kunnen hebben. Rusland beweegt met de hulp van China, Iran en nog enkele andere landen steeds verder van de Federal Reserve Bank en haar politiek om de dollar te blijven promoten als de wereldreservemunt.

In het kader van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) en de Eurasia Economic Union (EEU) zijn deze landen onder leiding van Rusland op weg naar een nieuwe wereldreservemunt waarvan de as gelegen zou zijn langs de New Silk Road (One Belt One Road) richting China. De oude zijderoutes uit de vroege middeleeuwen zouden zodoende nieuw leven ingeblazen worden, zeer tot ongenoegen van de VS.

Langs de nieuwe zijderoute zou niet de dollar maar wel goud de reservemunt worden. De dagen van de dollar als wereldreservemunt zouden zodoende geteld zijn en dat wil Washington natuurlijk ten alle prijzen vermijden. Maar de regering van Donald Trump speelt een gevaarlijk spel door Rusland steeds agressiever te benaderen, want ze kan zo ook China tegen de schenen schoppen. Met de dollar op de terugweg, is de wereld zeker geen veiligere plaats geworden.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.