Zwakkere dollar zal goudprijs hoger duwen




Er zijn verschillende factoren die de goudprijs momenteel beïnvloeden. Natuurlijk zijn er de geopolitieke spanningen, waarbij de afgelopen dagen vooral Noord-Korea in het brandpunt van de belangstelling stond. Het mislukken van de Noord-Koreaanse raketproef bewijst echter dat dit land waarschijnlijk schromelijk overschat wordt. Het zal in dit geval opnieuw aflopen met koelen zonder blazen, zoals in het verleden al zo vaak het geval was.

Telkens als er moord en brand werd geschreeuwd over een potentiële crisis liep het meestal met een sisser af. Vanuit die hoek moet de goudmarkt dus niet op blijvende steun rekenen. Een factor die van grotere invloed is op het goud dan algemeen wordt aangenomen, is echter de dollarkoers. Over het algemeen profiteren de edelmetalen van een verzwakking van de dollarkoers. En als dit in de toekomst ook zo zal zijn, ziet het er goed uit voor goud, zilver, platina enzovoort.

Dominic Schnider, hoofd buitenlandse valuta’s bij UBS, verwacht namelijk dat de dollar in de komende weken en maanden zal blijven verzwakken. De greenback is 2017 volgens Schnider aan een rijke waardering begonnen, zodat een correctie onvermijdelijk werd. Daarmee worden de woorden van president Donald Trump bevestigd, want die heeft al herhaaldelijk gesteld dat de dollar veel te duur is.

Schnider voorspelt dat de euro in koers zal blijven stijgen naarmate de Europese economie verder herstelt. De koers van het groene biljet zal onder druk blijven staan en dat speelt in het voordeel van het goud. Naeem Aslam, chief market analist bij ThinkMarkets, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens de kaap van 1300 dollar zal doorbroken worden. Het momentum voor het goud is goed en de kans is groot dat dit momentum nog een tijdje goed zal blijven.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.