Burgers zullen de laatsten zijn om te weten dat WOIII is uitgebroken




Is de wereld de jongste jaren een veiligere plaats geworden? Wanneer hierover een rondvraag wordt gedaan bij de modale burger, zal het antwoord op deze vraag waarschijnlijk negatief zijn. De meeste mensen hebben wel degelijk in de gaten dat er van alles fout loopt in de wereld. Aan brandhaarden is geen gebrek: het Midden-Oosten staat in vuur en vlam, in Libië en andere delen van Afrika zwijgen de wapens niet en ga zo maar door. Zoals in het liedje van Jevgueni zal elk weldenkend mens wel even droevig worden wanneer hij of zij via de media verneemt op welke plaatsen in de wereld er nog overal wordt gevochten.

We zouden nog bijna vergeten dat ook in Europa de wapens nog altijd kletteren, een feit waar we aan herinnerd worden door het feit dat het Songfestival plaatsvindt in Oekraïne. Dat land is nog altijd betrokken in een gewapend conflict met Rusland en het ziet er niet naar uit dat aan de gevechten tussen beide vroegere deelstaten van de Sovjet-Unie snel een einde zal komen. De wapens zijn dus nooit ver weg, maar misschien zijn die zelfs dichterbij dan we denken. Want steeds vaker horen we de laatste tijd spreken over de gevaren van een Derde Wereldoorlog die zijn toegenomen.

Volgens sommigen dansen we inderdaad op de rand van de vulkaan. De bekende hactivistengroep (zo noemen ze zich zelf) Anonymous publiceerde deze week een video waarin ze de mensen opriepen om voorbereid te zijn op een nieuwe wereldoorlog. Die zou met name losbarsten rond het Koreaans schiereiland. Het conflict dat daar woedt, zou wel eens kunnen eindigen in een brutale en gewelddadige oorlog. En dat zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren.

De burgers zullen de laatsten zijn om te weten dat WOIII is uitgebroken, zo waarschuwt Anonymous. De strijd zou namelijk losgebarsten zijn voordat we het zelf goed beseffen. President Rodrigo Duterte is zich blijkbaar bewust van de ernst van de zaak, want hij waarschuwde de VS zich niet te bemoeien met de zaken in de regio Asia Pacific. Want daar dreigen de supermachten van de aarde in gewapende slagorde tegenover elkaar te komen staan.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.