De Bond God denkt dat – verschrikt u niet – de rente opnieuw zal dalen




In de Verenigde Staten heeft de centrale bank alle hens aan dek geroepen. Janet Yellen van de FED wil liever nog vandaag dan morgen de rente op de FED funds weer op een genormaliseerd niveau tillen. Tot dusver werden 3 renteverhogingen doorgevoerd, maar voor dit jaar zijn er nog 2 gepland. Vervolgens zal de basisrente in de komende jaren geleidelijk aan verder opgetrokken worden. Maar eerst wordt in juni al de volgende renteverhoging verwacht en dat is al binnen enkele weken.

Maar niet iedereen is er van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank wat de rente betreft opnieuw vrij spel heeft. De Bond God denkt dat – verschrikt u niet – de rente opnieuw zal dalen. Wie is die Bond God?, zal u zich ongetwijfeld afvragen. Het betreft Jeff Gundlach, de oprichter van hedge fund DoubleLine Capital. Met dit bedrijf beheert hij een bedrag van meer dan 100 miljard dollar. Het is dus een man die op de financiële markten recht van spreken heeft.

Dat recht ontleent hij onder andere aan het feit dat Gundlach in het verleden een goede neus had wat betreft het voorspellen van de gebeurtenissen op de obligatiemarkten. Daar heeft hij trouwens zijn bijnaam de Bond God (de obligatiegod) aan ontleend. Vanwege de goddelijke status die hem wordt toegekend staat hij in feite nog een stapje hoger dan Bill Gross, die in zijn tijd bij PIMCO de Bond King of obligatiekoning werd genoemd.

Gundlach verwacht niet meer of niet minder dan een nieuwe rally op de obligatiemarkten die het rendement op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zal terugduwen tot onder het niveau van 2%. Hij merkt op dat de rente in de VS op dit moment veel hoger staat dan in de rest van de wereld en dat is toestand die op termijn niet houdbaar is. Daarnaast is Gundlach altijd een dwarsligger geweest. Iedereen verwacht een stijging van de rente en dus gaat hij van een omgekeerd scenario uit. Waarbij hij zich sterk maakt dat hij ook ditmaal het gelijk aan zijn kant zal krijgen.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.