De Deep State zal de oorlog tegen het goud onvermijdelijk verliezen




Voor buitenstaanders is de situatie op de goudmarkt hoogst verwarrend. Telkens als de goudprijs de neus aan het venster steekt, wordt hij weer teruggefloten. Gevolg is dat veel beleggers het vertrouwen in goud als beleggingsklasse hebben verloren, want telkens opnieuw werden ze teleurgesteld. Wat geldt voor goud, geldt des te meer voor zilver. Op de zilvermarkt worden nog hardere klappen uitgedeeld als de edelmetalen weer eens met tegenwind geconfronteerd worden.

De zilverprijs is de afgelopen weken flink gedaald, waarbij een veelbelovende stijgingsfase nogmaals op een sisser afliep. Je zou voor minder de moed verliezen! Het goede nieuws is evenwel (voor zover we dit goed nieuws mogen noemen) dat de situatie bij de edelmetalen een kunstmatige situatie is. Met de goudmarkt op kop wordt alles door een mysterieuze hand gemanipuleerd. Met een duidelijke reden uiteraard. Maar die reden zullen ze niet aan onze neus komen hangen.

De belangrijkste factor op de goudmarkt is momenteel JP Morgan Chase, de Amerikaanse grootbank die de goudmarkt controleert. Het zijn de verkooporders door deze bank afgeleverd die de goudprijs telkens opnieuw door de vloer duwen. Maar natuurlijk is het niet JP Morgan Chase die kost wat kost de goudmarkt in toom wil houden. Er zit achter de operatie een grotere kracht en die kan niemand anders zijn dan de Amerikaanse overheid.

Stewart Dougherty van Inferential Analytics merkt echter op dat het niet de regering zelf in Washington is die achter de knoppen zit, maar wel de Deep State. Achter die Deep State zit het industrieel-militair complex verborgen en die voeren een ongenadige War on Gold of oorlog tegen het goud. Die oorlog woedt nu al meer dan 37 jaar en de deelnemers hebben er al meer dan 1.000 miljard dollar aan verdiend. Maar het is bijna gedaan met de pret: de inspanningen om de goudprijs naar omlaag te drukken, leveren amper nog resultaten op. De dag is dus niet zo ver meer verwijderd dat de goudprijs zal exploderen. Wees er zeker van dat u mee aan de feestdis zit en neem tijdig posities in.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.