Dit zijn de 3 factoren die de goudprijs richting 2000 dollar kunnen sturen




Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs met 10% gestegen, maar er kan voor de goudmarkt nog veel meer in het vat zitten. Terwijl de Dow Jones Industrial Average (DJINDICES:^DJI) door de kaap van 21.000 punten is gebroken en de Bitcoin het niveau van 2000 dollar heeft gerond, blijkt diezelfde kaap van 2000 dollar nog steeds te hoog gegrepen voor het goud. Er zijn verschillende factoren die de goudprijs beïnvloeden, maar waarschijnlijk zijn er 3 factoren die het goud uiteindelijk toch richting 2000 dollar kunnen sturen.

Op de eerste plaats kan de situatie in de Verenigde Staten nog altijd compleet uit de hand lopen, met dank aan president Donald Trump. Tijdens de eerste weken van zijn presidentschap heeft Trump al heel wat spraakmakende dingen gedaan en het ziet er niet naar uit dat hij zich in de komende maanden zal inhouden. Op een bepaald moment kan Trump een stap te ver gaan en dat kan de financiële markten in beweging brengen. Met een explosie van de goudprijs tot gevolg.

Een tweede factor is de rentepolitiek van de Amerikaanse centrale bank. In maart werd de basisrente van de FED voor de 3de keer verhoogd, dit als gevolg van de verwachting dat de economie in de VS aan de beterhand is. De financiële markten hebben geanticipipeerd op nog 2 renteverhogingen dit jaar. James Bullard, St. Louis Federal Reserve chef, verklaarde in USA Today, dat de centrale bank de rente beter niet te snel verhoogt. Het uitblijven van één van de verwachte renteverhogingen kan de edelmetalen een stevig duwtje in de rug geven.

Onzekerheid daaromtrent zou al kunnen volstaan om de goudprijs hoger te duwen. Maar anderzijds rekenen ook de forexmarkten op een verdere stijging van de rente, want de verwachting daaromtrent heeft in de afgelopen maanden een stevige bodem onder de dollarkoers gelegd. Volgens de Bureau of Economic Analysis kan het groene biljet in de komende maanden onder druk komen te staan wanneer de rente trager dan verwacht zou worden opgetrokken. En dat zou dan weer in het voordeel van het goud spelen.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.