Donald Trump meer dan ooit in de greep van de Deep State




De jongste maanden wordt steeds duidelijker dat de echte macht in de Verenigde Staten niet in handen ligt van de president of de regering, maar in de handen van iets dat de Deep State wordt genoemd. Het betreft hier geen echte organisatie, maar wel een onafhankelijke machtsfactor die zich binnen de federale staat heeft ontwikkeld. Op dit moment werkt die diepe staat binnen de federale staat via een web van intieme relaties tussen het militair industrieel complex, de inlichtingendiensten, het bankwezen (Wall Street) en de hoogtechnologische bedrijven in Silicon Valley.

Paul Craig Roberts, een kritische journalist die ook doceert aan een aantal universiteiten, waarschuwt dat Donald Trump meer dan ooit in de greep van de Deep State is geraakt. Willen of niet, hij is gedwongen om de politiek uit te voeren die door het militair-industrieel complex werd ontworpen. Zijn voorganger Barack Obama erfde een agenda van George W. Bush en gaf die op zijn beurt door aan de nieuwe president.

De Deep State bepaalde dat de Syrische president Assad moest verdwijnen. Obama gehoorzaamde braafjes aan wat hem bevolen werd en verklaarde dapper dat Assad een rode lijn zou overschrijven wanneer hij chemische wapens zou gebruiken. Vervolgens zorgde de Deep State er voor dat die chemische wapens ‘ergens’ in Syrië opgeslagen lagen, zodat mits enig knutselwerk een excuus kon gevonden worden om in te grijpen in het land.

Uiteindelijk heeft de Deep State maar één ding voor ogen: het handhaven van de Amerikaanse suprematie in de wereld. En daar is alles voor toegelaten. De invasie in Irak werd bijvoorbeeld uitgelokt door leugens omtrent massadestructiewapens waarover dit land zou beschikken. Iets wat uiteindelijk puur verzinsel bleek te zijn. De VS doen ook alles wat in hun macht ligt om de Russen te overtuigen van Assad te laten vallen. Die doen dat echter niet omdat ze wel degelijk de beweegredenen van Washington begrijpen.

Moskou blijft halsstarig achter Assad staan omdat de Russische regering maar al te goed beseft dat als Syrië valt Iran het volgende doelwit zal worden. En daarna komen de Russische moslimgebieden in de Kaukasus in het vizier. De Deep State is dus een stelletje oorlogsstokers dat voor niets of niemand terugdeinst. Het is aan de Deep State te danken dat we in de grote crisis van 2007-2008 zijn terechtgekomen. En momenteel is diezelfde Deep State volop bezig om de volgende crisis voor te bereiden. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens die bij ons zal zijn, of we dat nu graag horen of niet.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.