Goldman Sachs ziet goudprijs terug naar 1250 dollar stijgen




Er zijn verschillende redenen waarom de goudmarkt in de afgelopen weken opnieuw een dreun op het hoofd kreeg. De goudprijs slaagde er opnieuw niet in om een doorbraak boven de weerstand op 1250 dollar af te dwingen, zodat er logischerwijs een stapje terug werd gezet. In eerste instantie zaten de analisten met de handen in het haar, eigenlijk kon niemand meteen zeggen wat er aan de hand was. Naarmate de mist rond de goudprijs optrok, kwamen de verklaringen los. Opvallend was echter dat die verschilden naargelang de bron.

Bij Goldman Sachs is analist Max Layton van mening dat vooral de sterke beurzen tegen het goud speelden. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april vielen eens te meer mee, waardoor stilaan zelfs sprake is van volledige tewerkstelling in de VS. Daarnaast vielen ook een paar andere macro-economische indicatoren mee, terwijl anderzijds de onrust in de wereld niet verder oplaaide. Van een escalatie van de situatie rond Noord-Korea was bovendien geen sprake.

Dat betekent volgens Layton dat de goudprijs in de komende weken onder druk kan blijven staan, want hij ziet geen factoren die een koersondersteunend effect kunnen uitoefenen. Alleszins toch niet op korte termijn, Layton denkt dat de goudprijs over een periode van 3 maanden kan terugvallen richting 1200 dollar per troy ounce. Een aantal bearish factoren zullen hoe dan ook nog enige tijd op de edelmetalen blijven wegen.

Volgens Layton ziet het plaatje er op middellange termijn heel anders uit, want koopjesjagers zullen van de huidige lage koersen gebruikmaken om in te stappen. Daardoor zou de goudprijs binnen 12 maanden weer op 1250 dollar kunnen staan. Layton van Goldman Sachs is echter te bescheiden, hij durft waarschijnlijk het achterste van de tong niet te laten zien. Op langere termijn biedt de huidige correctie naar onze mening een ‘gulden’ instapkans, want we hebben hier nooit onder stoelen of banken gestoken dat we in een fors hogere goudprijs binnen afzienbare tijd geloven. Maar vooral een koopje op de huidige niveaus is zilver, want ook de zilvermarkt kreeg er stevig van langs. De zilverprijs is flink lager gezet, in zoverre dat er hier zelfs een echte buitenkans ligt weggelegd.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.