Goud ligt een stevige basis voor een solide klim




De maand april was een redelijke maand voor de goudmarkt, op maandbasis steeg de goudprijs met 1%. Dat goud gezocht blijft, heeft onder andere te maken met het feit dat de recent gepubliceerde indicatoren over de Amerikaanse economie ronduit zwak waren. Over het eerste kwartaal steeg het Amerikaans BBP met een schamele 0,69%, wat niet belet dat de FED haar basisrente wil verhogen. De flauwe economische cijfers wegen echter duidelijk op de dollar.

Adam Koos, president van Libertas Weatlh Management Group, is van mening dat de goudprijs opnieuw echt klaar is voor hogere niveaus wanneer de kaap van 1300 dollar per troy ounce definitief wordt gerond. Naeem Aslam, chief market analist bij Think Markets, verwacht echter dat dit wel eens sneller dan verwacht zou kunnen gebeuren. Hij rekent er namelijk op dat de FED in juni een renteverhoging zal overslaan. De groeivertraging van de Amerikaanse economie heeft namelijk groter dan verwachte proporties aangenomen.

De ICE U.S. Dollar Index of DXY is april met 1,60% gedaald en een lagere dollarkoers steekt de goudmarkt steeds een duwtje in de rug. De beste voorspeller van de goudprijs in 2017 is tot dusver George Milling-Stanley van State Street Global Advisors. Die stelde bij het begin van dit jaar een vork van 1050 tot 1350 dollar in het vooruitzicht, met een licht stijgende trend. Inmiddels heeft zijn voorspelling voor dit jaar naar boven aangepast, hij rekent voor de tweede helft van dit jaar op een range van 1350 tot 1400 dollar.

De kaap van 1300 dollar, waar trouwens ook een stevige weerstand ligt, is volgens Milling-Stanley een grens van het“new big figure”-type, wat betekent dat wanneer deze grens wordt doorbroken het plaatje er weer heel anders uitziet. Maar in het geval van de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder geldt het adagio ‘zachtjesaan, dan breekt het lijntje niet’. De goudprijs legt beter een stevige basis voor een solide klim, zodat de opgebouwde winsten vast gehouden kunnen worden. Op een bepaald moment zal het goud wel degelijk exploderen, maar daar is het momenteel nog wat vroeg voor.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.