Goud spint garen bij de algemene onzekerheid




Trump en de Franse presidentsverkiezingen zijn maar twee factoren die bijdragen aan een algemeen gevoel van onzekerheid. De wereld is in de afgelopen jaren zeker geen veiligere plaats geworden. Soms krijgen we de indruk dat we aan de rand van een vulkaan leven en dat zich op eender welk moment een uitbarsting kan voordoen. De spanningen in het Midden-Oosten blijven onhoudbaar hoog, de vonk kan daar op eender welk moment in het kruitvat slaan.

Maar ook elders in de wereld blijft het bepaald onrustig. Donald Trump probeert de schuld van die onrust in de schoenen van de Russen te schuiven, maar uiteraard heeft hijzelf ook boter op het hoofd. De Russische regering is inderdaad niet samengesteld uit koorknapen, maar ook in de Amerikaanse regering zitten jongens en meisjes die het oorlog voeren niet ongenegen zijn. Samenvattend blijft de situatie dus erg gevaarlijk en dat speelt in het voordeel van de edelmetalen.

Die zijn tot nader order de best presterende activaklassen van 2017. Steeds meer ratio’s wijzen in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Op de eerste plaats is er natuurlijk de doorbraak door het 200-daags gemiddelde, doorbraak die volgens de technische analisten als een sterk koopsignaal mag geïnterpreteerd worden. Volgens sommige analisten is het slechts een kwestie van tijd alvorens de goudprijs het niveau van 1400 dollar per troy ounce zal bereiken.

Een factor die voorlopig wel tot nadenken stemt, is dat de goudmijnaandelen het voorbeeld van het goud niet of toch alleszins in onvoldoende mate volgen. Een ratio die in dat verband de moeite van het volgen waard is, is de verhouding van de VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX) gedeeld door de SPDR Gold Shares ETF (GLD). Deze ratio vertoont nog steeds een dalende trend en dat is ongewoon in een periode dat de goudprijs stijgt.

De rally in de goudprijs in 2016 ging gepaard met een sterkte koersstijging bij de goudmijnaandelen, iets wat deze keer dus niet het geval is. De zaken liggen nu erg eenvoudig: ofwel maken de goudmijnen de opgelopen achterstand goed, ofwel moet de goudprijs een toontje lager gaan zingen. De doorslaggevende factor zal waarschijnlijk de onzekerheid worden. Blijft die hoog, dan mogen we hogere koersen voor de goudmijnaandelen tegemoet zien. En kan ook de goudprijs met een gerust gemoed hogere regionen gaan opzoeken.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.