Goudprijs krijgt steun uit onverwachte hoek




De jongste dagen is de goudprijs opnieuw flink aangetrokken. Gedurende vijf dagen op rij kwamen er telkens een paar dollars bij, in zoverre dat we nu opnieuw boven het niveau van 1240 dollar per troy ounce zitten. Ook de zilverprijs voelt zich opnieuw wat veiliger boven 16,50 dollar. De edelmetalen gedragen zich nog altijd volatiel, maar het sentiment is dus opnieuw gevoelig verbeterd. De goudmarkt krijgt daarbij steun uit een onverwachte hoek.

Met name vanuit China kwam het bericht dat de Chinese overheid vastbesloten is om grote investeringen te doen in infrastructuurwerken. Dat is goed nieuws voor koper, ijzer en andere basismaterialen, maar uiteindelijk kunnen ook goud, zilver, platina en de andere edelmetalen daarvan profiteren. Want als de Chinese economie in een hogere versnelling draait, zal ook het inflatiegevaar opnieuw concretere vormen aannemen.

De Chinese president Xi Jinping verklaarde vorig weekend dat ongeveer 100 miljard dollar zal uitgetrokken worden voor de financiering van het “One Belt, One Road” initiatief. Volgens dat plan wil de Chinese overheid de verbinding tussen een aantal regio’s verbeteren, met de uiteindelijke bedoeling om het economisch weefsel te verstevigen. Daarmee wil het land bovendien zichzelf positioneren als de grote gangmaker van de globalisatie.

Er was bovendien nog een tweede factor die de goudprijs een duwtje in de rug kwam geven. De regionale U.S. manufacturing index kwam onder de verwachtingen uit en daarmee wordt het weer afwachten of de Amerikaanse centrale bank het zal aandurven om volgende maand de basisrente te verhogen. Zo’n verhoging leek zo goed als zeker na de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand april, maar inmiddels zijn de twijfels dus opnieuw toegenomen. Op korte termijn zien de vooruitzichten voor de goudprijs er dus weer beter uit, maar uiteraard hebben wij uiteraard de lange termijn in het vizier. Op die lange termijn rekenen we nog steeds op een explosie van de goud- en zilvermarkt.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.