Hoe Griekenland een voorproefje geeft van wat de westerse wereld te wachten staat




In Griekenland is het alle gekheid op een stokje geworden. Politiek voeren is voor de Grieken een heuse poppenkast geworden, waarbij politici elkaar voor alle vuil op de straat uitschelden, glazen water in elkaars gezicht uitkletsen en als het moet zelfs met elkaar op de vuist gaan. Vorige week kwam Ilias Kostadiakis van het extreem-rechtse Gouden Dageraad van het spreekgestoelte van het parlement naar omlaag om een collega van een concurrerende partij te lijf te gaan. Zo diep kan de politiek inderdaad zakken.

In de Griekse straten was vorige week iets eigenaardigs te zien. Een betoging van politieagenten, brandweermannen en kustwachters mondde uit in een vechtpartij met de oproerpolitie. De ordediensten raakten dus onderling slaags, hetgeen aangeeft hoe groot de onderlinge woede en wanhoop wel is. De Grieken die getuige waren van het schouwspel, staken hun ongenoegen niet onder stoelen of banken. Uiteindelijk slaagde de oproerpolitie er in om de betogers de toegang tot het parlement te beletten.

Het scheelde echter geen haar of de situatie was volledig uit de hand gelopen. De Grieken zijn inmiddels al volledig gewend aan het gegeven dat linkse betogers protesteren tegen een extreem-linkse regering wegens rechtse maatregelen. Iemand kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Griekenland. De Griekse situatie werkt blijkbaar inspirerend, want ook andere landen zijn in snel tempo aan het desintegreren. We denken daarbij op de eerste plaats aan Turkije, Zuid-Afrika en natuurlijk Braziliƫ.

De Braziliaanse ziekte uit zich op een andere manier, daar is blijkbaar een wedloop aan de gang om het wereldrecord corruptie te verbeteren. Vorige week werd de handel in de Braziliaanse real stopgezet nadat eerst hetzelfde was gebeurd met de futureshandel. Bovendien waren de obligatiekoersen door de vloer gezakt. Braziliƫ en de andere vermelde landen lijken vogels voor de kat, want de situatie evolueert er richting Griekse toestanden. Griekenland geeft ons een voorproefje van wat de westerse wereld te wachten staat, want hier in Europa heeft het financieel systeem in zijn huidige vorm geen enkele toekomst meer.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten



Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.