Manipulatoren kunnen zilverprijs niet langer in hun greep houden




Wie nog twijfelde aan de manipulatie van de markten voor edelmetalen, moet wel blind zijn voor wat er in de afgelopen dagen op de zilvermarkt is gebeurd. De zilverprijs werd kort en goed onderuit geschopt, zonder dat er ook maar één zinnige reden was voor zo’n forse prijsval. Zilver bevindt zich met andere woorden in dezelfde situatie als goud, dat eveneens al jarenlang de speelbal van de speculanten is. Hoe was de situatie op de markt in de afgelopen weken?

Het zogenaamde 'smart-money' is massaal short gegaan op het zilver. Het was twee jaar geleden dat nog zo’n grote short posities in zilver openstonden. Aanleiding om short te gaan was waarschijnlijk het bericht dat de problemen bij de Aziatische grondstoffenhandelaar Noble Group nog groter waren dan aanvankelijk was aangenomen. Op de beurs van Singapore is de koers van de aandelen Noble opnieuw onderuit gegaan. Hetzelfde gebeurde bovendien met de obligaties van het bedrijf.

We hebben zware vermoedens dat deze handelaar op grote schaal zilver in de markt gedumpt heeft om aan liquiditeiten te raken, met als gevolg dat de zilverprijs in een diep gat viel. Die neerwaartse beweging werd vervolgens versterkt door het optreden van de speculatiefondsen. Die hebben inmiddels hun winsten binnengehaald, met als gevolg dat de short posities werden gesloten en dat de zilverprijs kon herstellen. Voor een troy ounce zilver wordt momenteel opnieuw meer dan 17 dollar betaald.

Zilver is dus terug van weggeweest, maar hoe ziet de situatie voor de edelmetalen in het algemeen er momenteel uit? De goudprijs heeft recent op de chart een positief signaal gegeven in de vorm van een golden cross of gouden kruis. Deze formatie komt neer op een kruising van het 50-day moving average met het 200-day moving average. Het golden cross zou kunnen betekenen dat we aan de vooravond van een nieuwe stijgingsfase bij het goud staan. En dan mogen we verwachten dat de zilvermarkt daar met een leverage-effect op zal reageren.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.